Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
za 2 dec 10:30

Zaterdagochtendwandeling Fryslân

Elke maand organiseert het wandelteam in de regio Fryslân een mooie wandeling door de Friese natuur of in een mooie Friese stad.

Locatie:
Grand Café Fire, Nieuwestad 47, 8911 CJ Leeuwarden
Tijdstip:
10:30 - 11:30 uur
Regio:
Fryslan
Kosten:
gratis

 

U kunt uw auto het beste parkeren in Parkeergarage Oldehove, Oldehoofsterkerkhof 3, 8911 DM Leeuwarden. In de wijde omtrek geldt namelijk maximaal 2 uur parkeren.

Vanuit de Parkeergarage, loop je niet richting Oldehove, maar precies de andere kant uit, richting de muurschildering van Marijke Meu (Maria Louise van Hessen-Kassel). Je komt dan op het kruispunt Heer Ivostraatje/Grote Kerkstraat/Kleine Kerkstraat. Je volgt dan de Kleine Kerkstraat en komt dan uit op de Nieuwestad, direct links is dan Grand Café Fire.

Vanaf Grand Café Fire lopen we een route van een uur door de binnenstad van Leeuwarden. Berend Moed zal dan af en toe één en ander vertellen.

 

Leeuwarden is van oorsprong een Hofstad. De oorsprong van ons Koninklijk Huis ligt in Leeuwarden.

Dat heeft zijn weerslag gehad op het aanzien van de stad.

De geschiedenis van Leeuwarden gaat terug tot in de Romeinse tijd. Toen woonden er al mensen op de plek waar nu de Oldehove staat. Leeuwarden is ontstaan op drie terpen – Oldehove, Nijehove en Hoek - die werden opgeworpen aan een inham van de Middelzee die in de dertiende eeuw dichtslibde en werd ingepolderd. De riviertjes Ee, Vliet en Potmarge mondden bij deze terpen uit in zee. De naam Leeuwarden duikt voor het eerst op in een akte uit de achtste eeuw. De terpbewoners hielden zich bezig met landbouw, visserij en scheepvaart.”

Grand Café Fire is geopend vanaf 08.30. Mensen die eventueel niet willen meelopen, kunnen daar op de groep wachten. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het toilet.

Na afloop wordt er een bakje koffie of thee aangeboden door de Diabetesvereniging Nederland. En natuurlijk kunt u gebruik maken van de lunchkaart (dat is dan wèl voor eigen rekening).

Graag opgeven vóór 30 november 2023 via marjanmoed@upcmail.nl.

 

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Terug naar het overzicht