Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
wo 30 mrt 20:00

Webinar Diabetes en coeliakie

Als je diabetes type 1 hebt, is er een iets verhoogde kans om andere auto-immuunziekten, zoals coeliakie, te ontwikkelen. Op woensdag 30 maart 2022 neemt Diabetesvereniging Nederland (DVN) je mee in de wereld van diabetes en coeliakie. Wat is coeliakie, welke klachten kun je hierbij krijgen, hoe kan het ontdekt worden en hoe kun je schade aan je dunne darm door coeliakie voorkomen?

 

Locatie:
Diabetesvereniging Nederland Online
Tijdstip:
20:00 - 21:00 uur
Kosten:
gratis
Webinar Diabetes en coeliakie

Coeliakie is net als diabetes type 1 een auto-immuunziekte. Bij coeliakie ben je overgevoelig voor gluten. Gluten is een eiwit dat zich in granen, zoals tarwe, rogge, haver en gerst bevindt. Als mensen met coeliakie gluten eten wordt het slijmvlies van hun dunne darm beschadigd waardoor klachten ontstaan en voedingsstoffen minder goed kunnen worden opgenomen. Mensen met diabetes moeten op hun voeding letten. Bij de ziekte coeliakie staat het mijden van gluten eten centraal. Dat betekent dat mensen met beide ziekten nóg meer op hun voeding moeten letten. Hoe doe je dat in je drukke leven? Welke tips hebben diëtisten en ervaringsdeskundigen? Hoe kom je in contact met elkaar om ervaringen uit te wisselen?

Inhoud

Tijdens dit webinar brengen MDL-arts dr. Sjoerd Bakker en diëtiste Ilona Suurs van het Elisabeth Twee Steden ziekenhuis in Tilburg je samen met een ervaringsdeskundige op de hoogte van de ziekte coeliakie bij mensen met diabetes. Natuurlijk is er tijdens het webinar ruimte om via de chat vragen te stellen aan de sprekers. Ook kun je vooraf al jouw vragen insturen, zodat we deze kunnen meenemen bij de voorbereiding van het webinar. Kortom, een webinar vol boeiende info die we graag op jouw behoefte aanpassen.

Aanmelden

Meld je hier aan om de link voor deelname te ontvangen in je inbox.

Terug naar het overzicht