Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
zo 1 aug 10:00

Ponykamp: Ponyplezier 2021

In galop door de bak en door de waterplassen, stapvoets genieten van het moois om je heen of op een lekker drafje de wind tegen je wangen voelen blazen.

 

Locatie:
Paradijsweg 4, Leusden
Tijdstip:
10.00 uur
Regio:
Utrecht Zeist en omgeving
Kosten:
Leden € 485,00
Direct aanmelden
Ponykamp: Ponyplezier 2021

Klinkt dit jou ook als muziek in de oren? Tijdens dit SugarKids-kamp gaan we lekker veel bezig met paarden en paardrijden. Op het kampeercentrum in Leusden kunnen we 's avonds ook genoeg beleven in de uitgestrekte bossen rondom het terrein.

Dit ponykamp vindt voor een deel plaats op het YMCA Kampeerterrein in Leusden: daar slapen en eten we en doen we leuke spellen. We slapen in tenten waar matrassen op de grond liggen, eten samen en iedereen helpt mee met het corvee. Voor het ponyrijden gaan we met de hele groep met een bus naar Manege Zwanenburg in De Glind.

Praktische informatie

Wie mag er mee?

Tieners met diabetes die tussen de 9 en 12 jaar oud zijn. Alle SugarKidskampen zijn bedoeld voor SugarKids: kinderen met diabetes die lid zijn van Diabetesvereniging Nederland (DVN). Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn welkom, maar een uitzondering. Hierdoor is de situatie tijdens het kamp precies andersom dan wat kinderen in het dagelijks leven ervaren.

Begeleiding tijdens het kamp

Het kamp staat onder de deskundige begeleiding van een (kinder)arts, diabetesverpleegkundige, diëtist, opgeleide SugarKidsClub vrijwilligers (die vaak zelf diabetes hebben) en vrijwilligers voor het programma vanuit YCamps. De paardrijlessen en -activiteiten worden begeleid door rij-instructeurs van de manege. Lees meer over wat je van ons mag verwachten aan medische begeleiding bij onze activiteiten.

Kosten

Als lid van Diabetesvereniging Nederland betaal je € 485,00. Niet-leden betalen € 515,00 per kind. Je mag je eigen paard of pony meenemen, dat kost € 60,- extra.

Tips

  • Bestel je jouw diabeteshulpmiddelen bij DVN Winkel? Gebruik dan je spaarpunten voor korting op de kampprijs.
  • Veel verzekeraars vergoeden onze educatieve kampen vanuit de aanvullende verzekering. Informeer bij jouw verzekeraar of dit ook voor jou geldt.

Meer informatie en aanmelden

De SugarKidskampen organiseren we al jaren naar volle tevredenheid samen met YCamps. Meer weten over dit kamp en direct aanmelden? Kijk dan op de website.

Terug naar het overzicht