Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
do 1 jun 19:30

Meet Up Stellendam Diabetes en Nieuwe Medicatie voor mensen met Diabetes type 2

Diabetesvereniging Nederland organiseert regelmatig webinars over diabetes gerelateerde onderwerpen. Naar aanleiding van deze webinars organiseren we samen met lokale zorgverleners Meet Up's, dat zijn bijeenkomsten op lokatie waarbij we dit onderwerp agenderen en waarbij je als deelnemer je kennis verder kunt verdiepen.

Locatie:
't Haegse Huus, Haagsestraat 4A 3251 CR Stellendam
Tijdstip:
19:30 - 21:30, inloop vanaf 19:00 uur
Regio:
Delta
Sprekers:
Boudewijn van Aarsen, apotheker en een diabetes verpleegkundige
Kosten:
gratis

Op Goeree Overflakkee organiseert het lokale vrijwilligersteam in nauwe samenwerking met Zorggroep Haringvliet een Meet Up rondom het onderwerp Nieuwe Medicatie voor mensen met Diabetes type 2.

Voor alle mensen met diabetes type 2 is dit onderwerp van belang. Nieuwe medicijnen voor mensen met type 2 diabetes bieden nieuwe behandelmogelijkheden. In de afgelopen jaren gaven nieuwe medicijnen voor mensen met diabetes type 2 goede resultaten. Deze resultaten hebben geleid tot een nieuwe medicatie richtlijn. Nieuwe medicijnen als SGLT2 remmers, DDP4 remmers en Glp1 agonisten bieden naast of in plaats van de huidige medicatie voor mensen met diabetes type 2 nieuwe behandelmogelijkheden. Daarnaast bieden we je drie goede vragen aan om samen met je zorgverlener het gesprek aan te gaan.In de afgelopen jaren gaf het voorschrijven van nieuwe medicijnen voor diabetes type 2 succesvolle resultaten. Die nieuwe medicatie is nu opgenomen in de vernieuwde richtlijn. In de afgelopen jaren gaf het voorschrijven van nieuwe medicijnen voor diabetes type 2 succesvolle resultaten. Die nieuwe medicatie is nu opgenomen in de vernieuwde richtlijn.

Samen met Boudewijn van Aarsen, apotheker en een diabetes verpleegkundige, informeren we je over die mogelijkheden. Je kunt tijdens deze Meet Up al je vragen en ervaringen delen met andere deelnemers.

Als je je alvast wil inlezen in deze nieuwe mogelijkheden dan kun je kijken op onze website. Mocht je het webinar willen bekijken, meld je dan aan via deze link, ook als je het webinar alleen achteraf kunt/wilt bekijken.

Je kunt je aanmelden via deze link.

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Terug naar het overzicht