Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
ma 7 nov 19:30

DVN Meet Up Rotterdam Diabetes en Zenuwschade

Naar aanleiding van ons webinar op 29 september over diabetes en zenuwschade organiseren we weer een groot aantal Meet Up's in het land. Ook in Rotterdam organiseren we zo'n bijeenkomst om samen meer te weten te komen over zenuwschade als complicatie ten gevolge van diabetes.

Locatie:
LCC Romeynshof Stresemannplaats 8 Rotterdam
Tijdstip:
19:30 - 21:30, inloop vanaf 19:15 uur
Regio:
Rotterdam
Sprekers:
dr. Willem Rinkel
Kosten:
gratis

 

LCC Romeynshof is te bereiken met metro A richting Binnenhof. Het LCC ligt direct aan halte Romeynshof.

 

Zenuwschade (neuropathie) is een veelvoorkomende (pijnlijke) complicatie bij diabetes. Zenuwschade heeft grote impact op de kwaliteit van leven. Het is daarom dan ook belangrijk om zenuwschade te voorkomen en heb je zenuwschade, dan is het belangrijk om te weten dat behandeling mogelijk is, ook als je denkt dat dat niet het geval is. Kom daarom naar onze Meet Up Diabetes en Zenuwschade en stel je vragen of discuseer mee.

We tonen fragmenten van het webinar van 29 september.

Het webinar bespreekt de volgende onderwerpen:

Wat is Neuropathie

Anatomie zenuwen

Onderzoek Neuropathie

Oorzaken van Neuropathie

Behandelingen

 

We hebben dr. W Rinkel, arts/onderzoeker bij het DECO-studie van het UMC Utrecht uitgenodigd om vragen te beantwoorden en zaken die in het webinar worden besproken te duiden. De DECO-studie richt zich op de operatieve behandeling van beknelde zenuwen in het onderbeen en voet met de standaard niet-chirurgische behandeling voor diabetespatiënten met klachten van (compressie) neuropathieën. Onderzocht wordt of deze behandeling (kosten)effectief is. De studie is opgezet vanuit het UMC Utrecht, waar tien andere ziekenhuizen aan deelnemen, waaronder dus Franciscus Gasthuis & Vlietland en het Maasstadziekenhuis.

Samen praten we met ervaringsdeskundigen over de behandeling en effecten daarvan op je lichaam.

Je kunt je inschrijven via deze link.

Terug naar het overzicht