Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
za 15 apr 10:30

Drentse Wandelingen Echten

In 2023 organiseert het wandelteam van de regio Drenthe weer 10 wandelingen. Deze wandelingen vinden plaats in de Drentse steden en natuur. Samen met andere mensen met diabetes kun je allereerst genieten van het mooie dat Drenthe te bieden heeft, maar vaak worden ook ervaringen uitgewisseld over het leven met diabetes. Neem ook vooral je partner of bekende mee.

Locatie:
Hotel Restaurant Cafe Boschzicht Zuidwolderweg 38, 7932 PR Echten
Tijdstip:
10:30 - 12:00 uur
Regio:
Drenthe
Kosten:
gratis voor leden, niet-leden en partners betalen EUR 3,00 p.p.

Dit keer wandelen we in Echten. Echten is een dorp in gemeente De Wolden. Een deel van het dorp is beschermd dorpsgezicht.

Inschrijven is verplicht via de mail.

De lengte van de wandeling is ca. 5 km. Trek goed schoeisel aan en neem wat te eten mee.

Na afloop drinken we nog een kop koffie of thee en kunnen we nog even napraten. De koffie of thee wordt aangeboden door Diabetesvereniging Nederland.

 

Als je nogmaals graag wilt wandelen in Echten, Drenthe, zijn er verschillende mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Hier zijn een paar suggesties:

  1. Nationaal Park Dwingelderveld: Dit is het grootste natte heidegebied van West-Europa, en biedt een prachtige omgeving om te wandelen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend in lengte van 3 tot 12 kilometer.

  2. Het Drents-Friese Wold: Dit is een groot bosgebied tussen Drenthe en Friesland, met veel verschillende wandelpaden. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in lengte van 2 tot 20 kilometer.

  3. De Hunzevallei: Dit is een gebied met veel afwisseling in landschap, met bossen, heidevelden en beekdalen. Er zijn verschillende wandelroutes beschikbaar, variërend in lengte van 3 tot 16 kilometer.

  4. De staatsbossen bij Echten: Hier vind je een bosgebied met verschillende wandelpaden. Er zijn verschillende routes beschikbaar, variërend in lengte van 3 tot 7 kilometer.

Ongeacht welke route je kiest, vergeet niet om voorbereid op pad te gaan. Zorg voor stevige wandelschoenen, voldoende water en snacks, en kleed je naar het weer. En vergeet niet om te genieten van de prachtige natuur!

 

Tip: Tegenover Huize Echten, naast het toeristisch Informatiepunt is een expositie van Van Gogh schilderijen, geschilderd in Emmen door amateur schilders.

 

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Terug naar het overzicht