Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
zo 9 okt 10:00

Biowalk/natuurwandeling Vreugd en Rust

Op 9 oktober gaan we samen met de IVN gids wandelen in Vreugd en Rust bij Voorburg. Een biowalk/natuurwandeling is een wandeling van ca. 5 km in een groene omgeving. We wandelen eerst een half uur door, waarna de IVN gids ons mee neemt wat de natuur ons ter plaatse biedt. Naast het bewegen krijg je ook waarrdevolle kennis over de natuurlijke omstandigheden van het wandelgebied.

Locatie:
Tennispark Vreugd en Rust, Oosteinde 3-5, Voorburg
Tijdstip:
10:00 - 12:30 uur
Regio:
Haaglanden
Kosten:
gratis voor leden, niet-leden en partners betalen EUR 3,00 p.p.

Vreugd en Rust is een voormalig landgoed in Voorburg. Een aanzienlijk deel van de tuin van het landhuis Vreugd en Rust werd in 1917 een stadspark. Het hoofdgebouw, de oranjerie, het park en diverse elementen daarin zijn sinds 2005 opgenomen in het Rijksmonumentenregister. In het deel van de tuin tussen de huidige Parkweg (voorheen 'Achterweg') en Noordenburglaan werd in 1937 als werkverschaffing het Juliana-Bernhardpark ingericht. Op een dam in de vijver werd de 'Juliana en Bernhardbank' gebouwd, ontworpen door- en met beeldhouwwerk van Albert Termote.De paviljoens en de koepel in het tuindeel aan de Vliet zijn verdwenen; de waterpartijen van Zocher zijn nog aanwezig. In 1950 kwam er een hertenkamp tot stand dat is uitgegroeid tot een dierenparkje met een dierenverblijf in classicistische stijl. In 1961 werd het voormalige landgoed aangekocht door de gemeente Voorburg die veel bij het oude liet. In de gemetselde hekpijlers van het landgoed, nu de ingang van park Vreugd en Rust aan de Parkweg, werd in 1973 een smeedijzeren toegangshek geplaatst, afkomstig van buitenplaats Hoekenburg.

Voor diegene die benieuwd is naar hun bloedsuikerwaarde, bieden we een test aan, zowel voor aanvang als aan het eind van de wandeling.

Neem wat te eten en drinken mee voor onderweg. Na de wandeling wordt je door Diabetesvereniging Nederland een kop koffie of thee aangeboden.

Aanmelden is verplicht, dit kan via deze link.

Terug naar het overzicht