Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
zo 10 dec 10:00

Biowalk/natuurwandeling Te Werve Rijswijk

In 2023 organiseert het vrijwilligersteam weer een aantal biowalks/natuurwandeling in en om Den Haag. Deze wandelingen vinden altijd plaats op de tweede zondag van de maand.

Locatie:
Paviljoen Te Werve Huys te Wervelaan 110, Rijswijk
Tijdstip:
10:00 - 12:00 uur
Regio:
Haaglanden
Kosten:
gratis voor leden, niet-leden en partners betalen EUR 3,00 p.p.

Op 10 december gaan we wandelen op landgoed Te Werve in Rijswijk. Huis Te Werve was in de middeleeuwen een verdedigbaar kasteel met slotgracht in het graafschap Holland. Een klein gedeelte van de slotgracht is nog steeds aanwezig. De laatste particuliere bewoner was Abel Labouchere. Hij was directeur van De Porceleine fles in Delft (bekend van het Delfts blauwe porselein). Ruim 100 jaar geleden liet hij het meer van 9 hectare graven op het landgoed. Niet zozeer omdat hij dat mooi vond, maar het was een mooie inkomstenbron. Het zand werd namelijk gebruikt om het laakkwartier in Den Haag op te bouwen.

Vanaf 2011 is het landgoed in handen van Event Company die het landgoed met al haar cultuurhistorische waarden voor de toekomst wil behouden. Daarin blijft het één van de best onderhouden landgoederen in de regio. Samen met een IVN natuurgids wandelen we door dit mooie park in Rijswijk.

We starten bij Paviljoen Te Werve Huys te Wervelaan 110 te Rijswijk en eindigen hier ook. Vooraf en achteraf bieden we je de mogelijkheid om je bloedglucose te testen, zodat je kunt zien wat het effect van bewegen op je bloedglucose is. Diabetesvereniging Nederland biedt je een kop koffie of thee aan aan het eind van de wandeling.

Aanmelden is verplicht via de mail.

Met aanmelding via dit emailadres geef je Diabetesvereniging Nederland toestemming om jouw persoonlijke gegevens door de vereniging uitsluitend voor verenigings-gerelateerde activiteiten te laten gebruiken. Foto’s/filmpjes van leden, bezoekers en/of deelnemers aan activiteiten kunnen worden gepubliceerd in of op diverse media, tenzij je daartegen uitdrukkelijk en gemotiveerd bezwaar aantekent. Dit kan door een mail te schrijven.

Terug naar het overzicht