Diabetesvereniging Nederland

Sla het menu over
  • Contact
  • Informatie voor
  • Over DVN
  • Inloggen
help mee
za 3 sep 10:00

Biowalk/natuurwandeling Krekengebied Ouwerkerk

Samen met IVN organiseren de vrijwilligers van regio Delta in 2022 negen biowalks/natuurwandelingen. Een biowalk is een wandeling voor mensen met diabetes in een groene omgeving. Het is bewezen dat het wandelen in een groene omgeving een positief effect heeft op de gezondheid. Een biowalk/natuurwandeling wordt begeleid door een natuurgids van IVN. Een biowalk is ongeveer 5 km lang. We lopen eerst een tijdje door, waarna we meer aandacht gaan besteden aan de groene omgeving.

Locatie:
Weg van de Buitenlandse Pers 3 Ouwerkerk
Tijdstip:
vanaf 10:00 uur inloop
Regio:
Delta
Kosten:
gratis voor leden, niet-leden en partners betalen EUR 3,00 p.p.
Biowalk/natuurwandeling Krekengebied Ouwerkerk

Op 3 september wandelen we in het Krekengebied bij Ouwerkerk. Dit mooie gebied aan de Oosterschelde kenmerkt zich door een west- en oostkreek met een bos. Het 140 ha grote gebied is ontstaan na de watersnoodramp van 1953. Tussen de zeedijk en de grote kreek is een inlaag. Deze inlaag is een ideale plek voor watervogels. Een mooi gebied voor een mooie wandeling.

Na afloop drinken we nog gezellig een kop koffie of thee.

In verband met de coronamaatregelen zullen geen bloedglucosetesten worden uitgevoerd. Neem je eigen meter en stripjes mee als je die hebt.

De startlocatie is het Watersnoodmuseum, Het Vijfde Caisson bij Ouwerkerk.

Aanmelden kan bij Rens IJzelenberg via de mail.

 

Coronamaatregelen

Hou rekening met de geldende coronamaatregelen. Heb je gezondheidsklachten, blijf dan thuis, laat je testen en houd afstand van andere mensen, ook als ze gevaccineerd zijn. Zo houden we onze wandelingen zo veilig mogelijk.

 

Terug naar het overzicht