Regio Fryslân

De regio Fryslân omvat de omgeving van Dokkum, Leeuwarden, Sneek en De Tjonger, ofwel de provincie Friesland. Bezoek een van de informatieve bijeenkomsten over diabetes. Of kom naar een beweegactiviteit, zoals de maandelijkse zaterdagochtendwandeling. Wil je liever helpen organiseren? Dat kan natuurlijk ook!

Onze activiteiten

Regio Fryslân organiseert verschillende activiteiten. Een aantal activiteiten komt regelmatig terug:

  • Maandelijkse zaterdagochtend wandeling in de natuur of stad in Friesland. Elke eerste zaterdag van de maand.
  • Themabijeenkomsten waarbij zorgverleners en andere specialisten je informeren over actuele onderwerpen rondom diabetes.
  • Diabetescafés: op een laagdrempelige manier leren hoe je goed voor je diabetes zorgt. En in gesprek met anderen over je ervaringen. 
  • Zwemmen en aquajogging in Heerenveen.
     

Heb jij zelf een idee voor een themabijeenkomst? Stuur ons een mailtje.

Goede diabeteszorg

We werken samen met regionale zorgverleners. Onze adviseur zorgkwaliteit neemt bijvoorbeeld deel aan overleggen van De Friesland Zorgverzekeraar om hun inzicht te geven in wat leven met diabetes nu echt inhoudt!

Koolhydraatbeperkt eten

In Fryslân is de eerste zelfhulpgroep koolhydraatbeperkte leefstijl opgericht. Ben je 40-65 jaar? Heb je interesse in koolhydraatbeperkte voeding of eet je al koolhydraatbeperkt? En zoek je anderen om ervaringen mee te delen? Doe dan mee! Neem contact op met Hans de Rooij.

Help jij ons?

Help jij ons?

Word lid, doneer of zet je in voor een beter leven met diabetes.

Wat is er te doen in de regio