Meedoen aan onderzoek

Onderzoekers zijn regelmatig op zoek naar mensen die willen meedoen aan onderzoek naar diabetes. Soms vragen ze je een enquête in te vullen, soms gaat het om een lichamelijk onderzoek. 

Wil je hieraan deelnemen? Hieronder vind je de meest recente oproepen. Wij plaatsen alleen oproepen voor deelname aan onderzoeken als een medisch-ethische commissie (METC) of het Diabetes Fonds ze hebben goedgekeurd.

Doe een gift

Jong en oud met diabetes steunen? Help met een periodieke gift. Met jouw hulp komen we op voor alle mensen met diabetes

Doe mee aan studie naar effect insuline neusspray

Universiteit Leiden en de afdeling endocrinologie van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) willen onderzoeken in hoeverre insuline toegediend via de neus, effect heeft op bloedglucose, insuline niveaus, hongergevoel en het geheugen van mensen met diabetes type 2. De onderzoekers zijn op zoek naar mensen met diabetes type 2  die geen insuline gebruiken (metformine als medicatie is wel toegestaan), en/of patiënten die letten op hun levensstijl door bijvoorbeeld het volgen van een dieet. Ook mensen zonder diabetes zijn nodig voor dit onderzoek in verband met een controle groep. Dus mocht een partner, familielid of vriend(in) mee willen doen dan is dit ook mogelijk.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Mannen met diabetes type 1 gezocht voor onderzoek naar de effecten van zout

Voor dit wetenschappelijk onderzoek van het Amsterdam UMC naar de effecten van zout op het lichaam en het risico op hoge bloeddruk, worden niet-rokende mannen met diabetes type 1 gezocht tussen de 18 en 40 jaar.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Mensen met diabetes type 2 gezocht voor onderzoek naar aminozuur verbranding

Universiteit Maastricht zoekt mannen en vrouwen in de leeftijd van 40 – 75 jaar met een BMI tussen de 25-38 kg/m2 die niet afhankelijk zijn van insuline spuiten. Het gaat om een onderzoek naar het verhogen van de aminozuurverbranding bij mensen met diabetes. Het onderzoek bestaat uit twee perioden van 15 dagen met 3 x een bezoek aan de universiteit. Het onderzoek loopt tot september 2021.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Gezocht: mensen met diabetes type 2 die metformine of geen medicatie gebruiken

Universiteit Maastricht zoekt voor een onderzoek naar de werking van een goedgekeurd medicijn voor mensen met diabetes type 2. Het onderzoeksteam is op zoek naar mannen (40-70 jaar) en postmenopauzale vrouwen (45-70 jaar) met een BMI ≤ 35 die metformine gebruiken of geen medicatie voor hun diabetes.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Mensen met diabetische voetwond gezocht voor klinisch onderzoek

Voor klinisch onderzoek van een nieuwe behandeling zoekt VUMC uit Amsterdam deelnemers met een diabetische voetwond.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Gezocht: proefpersonen met type 2 voor MRI hartonderzoek

Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) en de Hartstichting zoeken proefpersonen (18-40 jaar) met diabetes type 2 om in de toekomst beter hartziektes te kunnen vaststellen.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Insulinegebruikers met diabetes type 2 gezocht die met insuline willen stoppen

Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam, zoekt mensen met diabetes type 2 tussen de 28 en 75 jaar met diabetes type 2 die 1 x per dag langwerkende insuline gebruiken en graag onder begeleiding met insuline willen stoppen.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Gezocht: deelnemers met diabetes type 2 voor onderzoek over klachten bij beweging

Universiteit Maastricht zoekt mensen met diabetes type 2 voor een onderzoek naar het voorkomen van klachten van het beweegapparaat. Mensen met en zonder klachten kunnen deelnemen aan dit onderzoek.

Bekijk meer informatie over dit onderzoek

Help mee

Help mee

Ons werk steunen? Help met een periodieke gift. Met jouw hulp komen we op voor jong en oud met diabetes

Lees ook

Onderzoek

Onderzoek

Meedoen aan diabetesonderzoek of een oproep doen voor onderzoek?

Waar we voor staan

Waar we voor staan

We zetten ons in zodat iedereen met diabetes voluit kan leven.

Nieuws

Nieuws

Lees hier ons laatste nieuws. Ook over onderzoek.