12 oktober 2017 | Hulpmiddelen

Zorgen over bezuinigingen in regeerakkoord

Uit het nieuwe regeerakkoord blijkt dat het nieuwe kabinet 460 miljoen euro wil besparen op geneesmiddelen en hulpmiddelen. We maken ons hierover grote zorgen.

 

De kwaliteit van hulpmiddelen is erg belangrijk voor mensen met diabetes. Als Diabetesvereniging maken we ons daar ook hard voor. Pas onlangs heeft het Zorginstituut na lange onderhandelingen bepaald dat de keuze voor hulpmiddelen in de behandelkamer wordt gemaakt, op basis van kwaliteit - en niet van kosten.

Niets meer te kiezen

Directeur Olof King: “Diabeteshulpmiddelen zijn een belangrijk onderdeel van de behandeling. Jij en je zorgverlener bepalen welke bloedglucosemeter voor jou geschikt is. Zorgverzekeraars en apothekers kijken eerder naar financiële overwegingen. Nu er grote bezuinigingen op hulpmiddelen aankomen, vrezen wij dat er straks niets meer te kiezen is. Dan heeft de zorgverzekeraar dat al voor je gedaan."

Opheldering

Patiëntenfederatie Nederland heeft in een brief opheldering gevraagd over het regeerakkoord. Als lid van de Patiëntenfederatie volgen wij dit op de voet. Ook gaan we zelf in gesprek met Kamerleden om onze zorgen uit te leggen.