Tips voor zelfstandig ondernemen

Zelfstandig ondernemen kan juist voor mensen met diabetes goed zijn, omdat de belasting wisselt. Je kunt immers je eigen tijd indelen (en bewaken) of vanuit huis werken. Waar moet je aan denken? Lees onze tips.

Ondernemerschap blijkt vaak zeer goed aan te sluiten bij persoonlijke ambities en mogelijkheden van mensen met diabetes. Bijvoorbeeld omdat je de ene dag meer aankan dan de andere dag. Doe je voordeel met een aantal tips en beperkt daarmee eventuele risico’s die samenhangen met je diabetes.

Contact

Heb je nog vragen over het combineren van zelfstandig ondernemerschap met diabetes? Bel de DiabetesWerkwijzer via 033 463 05 66.

Advies over ondernemen met diabetes

Misschien is de mogelijkheid van zelfstandig ondernemen nieuw voor je. Of misschien heb je erover gedacht, maar heb je veel vragen. Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) heeft veel kennis en ervaring over het starten van een eigen bedrijf.

Heb jij behoefte aan persoonlijk advies? Neem voor een gratis oriënterend gesprek contact op.

 

Verzeker je arbeidsongeschiktheid

Het aanvragen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan best lastig zijn als je diabetes hebt. Daarom heeft Diabetesvereniging Nederland een samenwerking met Omnis Financieel Adviesgroep: specialist in verzekeringen voor mensen met diabetes. Om je goed advies te geven én geld te besparen Ontvang meerdere offertes en kies de verzekering die bij jou past.

 

Je hebt vrijheid in je werk, waardoor je goed kan blijven sturen op je diabetes. Ik ben open over mijn diabetes en krijg begrip van mijn cliënten als het een keer niet lukt en ik een afspraak wil verzetten.

- Bianca van Kempen, Jobcoach
Word lid

Word lid

Nog geen lid van DVN? Profiteer ook van de ledenkorting op ons aanbod rond diabetes en werk, en word lid.

Met anderen praten over diabetes want diabetes heb je niet alleen

Lees ook

Diabeteswerkcoach

Diabeteswerkcoach

Soms loop je vast in je werk vanwege je diabetes. Een diabeteswerkcoach biedt hulp.

Arbeidsongeschiktheid

Arbeidsongeschiktheid

Je krijgt advies op maat én bespaart geld als je je bij ons tegen arbeidsongeschiktheid verzekert.

Diabetes burnout

Diabetes burnout

Ben je somber over alles wat met diabetes te maken heeft? Check onze tips.