Tips voor vliegen met diabetes

Je gaat lekker op vakantie met het vliegtuig. Lees hier waar je allemaal aan moet denken als je gaat vliegen met diabetes.

Neem je diabetesmedicatie in de originele verpakking mee in je handbagage. Je bagage kan kwijtraken of beschadigen, dan zit jij zonder medicijnen. Neem altijd zelf je medicatie mee en geef nooit je medicatie af aan het vliegtuigpersoneel om te bewaren. Hiervoor heeft het vliegtuigpersoneel geen bevoegdheid en je weet niet precies wat er met je medicijnen gebeurt.

 

Help mee

Wil je iets doen voor de Diabetesvereniging Nederland? Bekijk de mogelijkheden of meld je aan als lid.

Medische verklaring

Het is verstandig om een medische verklaring mee te nemen. Hier staat op welke medicijnen en hulpmiddelen je gebruikt. Vraag je arts of apotheek om deze medische verklaring.

Insulinepomp en sensoren

Meld meteen aan de douanemedewerker dat je een insulinepomp hebt. Pompen kun je gewoon meenemen door de poortjes (metaaldetectors), maar niet door röntgen scanapparaten (total body scanners). Vraag dan om een gewone fouillering. Soms moet je je pomp afdoen en controleren ze deze apart. Met sensoren kun je door alle scans op het vliegveld.

Lees ook

Voorbereiden

Voorbereiden

Je vakantie voorbereiden: een handige inpaklijst!

Warm weer

Warm weer

Wat doet warmte met je diabetes? Lees de tips

Koud weer

Koud weer

Wat doet kou met je bloedglucosewaarden?