Mijn kind heeft diabetes

Als je kind diabetes krijgt, staat je wereld op z’n kop. Ineens heb je er een dagtaak bij. Niet alleen heftig voor je kind, maar ook voor het gezin. Want hoe ziet de toekomst eruit? En hoe zorg je ervoor dat je kind zo normaal mogelijk kan opgroeien? Wij helpen je er graag bij!

Na de diagnose is het leven van je kind niet meer hetzelfde. Leren meten, koolhydraten tellen, prikken of het pompje bedienen: het gaat in een roes.

Na een periode van veel nieuwe indrukken komt pas meer ruimte voor emotie zoals boosheid en verdriet. Wat betekent het voor de toekomst van je kind? Hoe ga je om met alle verplichtingen en wisselingen in bloedsuikers?

Ontvang magazine Diabc

En geniet 4x per jaar samen met je kind van het SugarKidsClub minimagazine dat we meesturen aan alle leden tot 16 jaar.

Diabetes is (nu nog) een blijvertje

Helaas is er nog geen behandeling waarmee diabetes genezen kan worden. Na de diagnose volgen ontelbare situaties waar je elke keer over na moet denken. Of waar je bezorgd om bent. Want buitenspelen, bij oma logeren of een kinderfeestje zijn activiteiten geworden die voorbereiding vragen.

Gelukkig kun je met diabetes nog wel sporten, feestmaaltijden eten en op schoolreisje. Maar het vraagt blijvend aandacht van je kind en het gezin.

Wat kunnen wij voor je doen?

Wij zijn er voor jullie. We bieden met onze SugarKidsClub activiteiten voor kinderen met diabetes en hun ouders. Want contact met andere ouders is heel waardevol! Ervaringen delen, herkenning, van elkaar leren. Ook online kun je met andere ouders in contact komen. En we bieden via ons magazine Diabc en onze nieuwsbrief betrouwbare informatie en praktische tips over leven met diabetes.

Het is nu 1 jaar terug dat Mara diabetes kreeg. Ik word nog steeds wel eens wakker met het idee dat het alleen een nare droom was.

- Evelyn (42)
Word lid van de SugarKidsClub

Word lid van de SugarKidsClub

Maak je kind lid van DVN en krijg het gratis lidmaatschap van de SKC erbij

Lees ook

SugarKidsClub

SugarKidsClub

SugarKidsClub: activiteiten en ontmoeting voor kinderen met diabetes en hun ouders

Als je kind naar school gaat

Als je kind naar school gaat

Kinderen gaan gewoon naar school. Hoe ga je als ouder of leerkracht hiermee om?

Vertellen over diabetes

Vertellen over diabetes

Vertellen over diabetes op school of aan vrienden? Zeker doen! Dit kun je het beste vertellen.