JONG met diabetes

Wil je alles weten over reizen, alcohol, relaties, drugs, gadgets, rijlessen, studentenleven, solliciteren, werken of een huis kopen? En dan vooral wat dat met je diabetes doet? Of wil je graag in contact komen met andere jongeren met diabetes? Wij zijn er voor jou!

Speciaal voor jonge mensen met diabetes type 1 is JONG met diabetes opgericht. Wij organiseren activiteiten voor en door jongeren tussen de 16-30 jaar. Wij maken het je op deze manier makkelijk om leeftijdgenoten te ontmoeten die aan een half woord genoeg hebben. Die snappen wat je meemaakt en waar je soms tegenaan loopt.

Animatie

DVN heeft hart voor jouw diabetes; ontdek hoe je hart- en vaatziekten voorkomt!

JONG activiteiten

Betaalbare stedentrips naar Londen en Praag, borrels of een ski-clinic. Leuk om aan deel te nemen maar ook dé plek om ervaringen over je diabetes uit te wisselen. Als lid van de Diabetesvereniging (DVN) krijg je korting. Bekijk wat er allemaal voor je te doen is.

Informatie en tips

Internet staat vol met informatie over diabetes, maar waar vind je betrouwbare informatie over leven met diabetes type 1? Denk aan het antwoord op vragen als: wat heeft diabetes voor gevolgen voor je rijbewijs? Wat doet drugs met je bloedsuikerspiegel? Of hoe moet het met je insuline op wereldreis? Wij beantwoorden graag je vragen die je niet aan je diabetesverpleegkundige of internist kwijt kunt.

‘Ik vind het tof om via JONG te laten zien hoe ik mijn diabetes doe. Kij een dagje mee!’

- Jarah, type 1 sinds 2 jaar


JONG magazines

JONG heeft lef! Dat wordt wel duidelijk in onze JONG-magazines, bomvol informatie en mooie verhalen door en voor jongeren met diabetes. Als je lid bent van DVN, krijg jij ‘m ook! Daarnaast krijg je 9 keer per jaar ons ledenmagazine Diabc.

Wat is er te doen

Heb je vragen over JONG?

Heb je vragen over JONG?

Of wil je een activiteit organiseren? Bel 033 - 43 41 958 of stuur een e-mail!

Lees ook

Alcohol

Alcohol

Vanaf je 18e mag je een glas alcohol drinken. Wat doet dit met je diabetes?

Drugs

Drugs

Het gebruik van drugs is risicovol, zeker als je diabetes hebt. Wat doen drugs met je waardes?

JONG specials

JONG specials

JONG heeft LEF! Eerlijk en open, zonder taboes.