Leven met diabetes type 2: de cursus

Heb je net de diagnose diabetes type 2 gekregen en komt er veel op je af? Of heb je al jaren diabetes en wil je meer grip op jouw ziekte en gezondheid? In een serie van 3 afwisselende bijeenkomsten dagen wij je uit na te denken over je behandeling, eetgewoonten, beweging en de plek van diabetes in jouw leven. Ook je partner is welkom.

3 bijeenkomsten boordevol informatie en praktische tips waar je in het dagelijks leven mee aan de slag kunt. Alle onderwerpen die te maken hebben met diabetes komen aan bod. Geen ingewikkelde medische termen. Maar begrijpelijke taal, door een cursusleider die spreekt uit ervaring.

Contact

Vragen over onze cursussen of niet gevonden wat je zocht? Bel de DiabetesSchool: 033 - 463 05 66. Of mail ons.

Agenda

Bekijk de agenda van de DiabetesSchool met onze cursussen Leven met diabetes type 2 op diverse locaties in het land. Je ontvangt een cursusmap met daarin alle benodigde informatie en (thuis)opdrachten.

Duur

‘Leven met diabetes type 2’ bestaat uit 3 bijeenkomsten van ongeveer 2,5 uur. De bijeenkomsten zijn ’s middags of ’s avonds. Dat verschilt per locatie.

Kosten

Als lid betaal je € 45. Ook je partner betaalt € 45. Ben je geen lid van ons, dan hebben we een mooi aanbod. Je betaalt € 115 voor de workshops, en krijgt een jaar lidmaatschap van ons cadeau (ter waarde van 49,90). Voor € 45 mag je partner ook mee.

Tip: de meeste zorgverzekeringen vergoeden (een deel) van de cursuskosten. Bekijk het overzicht. Staat jouw verzekeraar er niet bij? Neem dan contact op met je eigen verzekeraar.

 

Ik vond de cursus echt heel bruikbaar. Het zit ‘m voor mij in de tips, bijvoorbeeld over voeding, en veel kleinigheden waar je niet aan denkt.

- Ed

Niet bij jou in de buurt?

Laat het ons weten! We plannen regelmatig nieuwe cursussen in. En ook huisartsenpraktijken bieden de workshops aan.

Met anderen praten over diabetes want diabetes heb je niet alleen