Informatie voor zorgprofessionals

Als zorgverlener speel je een grote rol in het leven van mensen met diabetes. Je beantwoordt hun vragen en biedt informatie waar ze in het dagelijks leven mee verder kunnen. Misschien signaleer je bij je patiënten de behoefte aan meer kennis. Of wil je zelf je kennis vergroten? Maak dan gebruik van onze mogelijkheden!

Ervaringen van andere mensen met diabetes zijn van grote waarde voor je patiënt om van te leren en zich in te herkennen. En voor jou om gebruik van te maken in de uitoefening van je vak. Laten we elkaar dus helpen! Wij stellen graag onze ervaringsdeskundigheid en expertise beschikbaar.

Nieuw! DVN professional

Een inspirerend abonnement voor een betere diabeteszorg in je praktijk.

Voor in de agenda

Wij organiseren en participeren in informatieve bijeenkomsten ter bevordering van de diabeteszorg in je dagelijkse praktijk. ook delen we graag bijeenkomsten waar diabeteszorg deel uitmaakt van de agenda. Bekijk het programma en kom ook!

 • Langerhans Symposium
  Datum: 18 juni in Zwolle, 20 juni in Utrecht

  Tijdens deze lustrum-editie van het Langerhans Symposium spreekt een aantal topsprekers uit de afgelopen jaren over relevante onderwerpen binnen of net buiten de diabeteszorg. Successen en valkuilen bij obesitas, de nieuwe richtlijn CVRM, roken en diabetes en sociale problematiek in relatie tot diabetes zijn voorbeelden van thema’s die de revue passeren. Ook wij zijn aanwezig. Zien we elkaar bij onze stand?

  Meer informatie en aanmelden
   

Ons aanbod voor jouw patiënten

 • Wij organiseren veel activiteiten en informatieve bijeenkomsten over typische diabetesthema’s als leefstijl, hypo’s, complicaties, bewegen, medicatie, zelfcontrole en voeding? Laagdrempelige bijeenkomsten waar je patiënten in de meeste gevallen gratis aan kunnen deelnemen. Ook partners en andere geïnteresseerden zijn welkom.
 • Groepspoli Drank, drugs en diabetes voor jongeren met diabetes type 1. Zij en/of hun ouders krijgen voorlichting over de effecten van alcohol en drugs. Ook een groepspoli in jouw ziekenhuis aanbieden voor €85,-- exclusief reiskosten? Of heb je vragen? Mail ons. Bekijk ook de informatie voor jongeren over alcohol en drugs
 • Loopt je patiënt vast in het werk vanwege diabetes? Dan kan een coachingstraject uitkomst bieden. Een coach die zelf diabetes heeft helpt dan om het voluit werken met diabetes (weer) mogelijk te maken. 
   

Liever iets op maat? Dat kan! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

“Cursusleiders zijn duidelijk, betrokken, open, voelen met je mee en hebben kennis van zaken”

- Hanneke

Speciaal voor de praktijk, zorggroep of -instelling

 • Alles wat wij voor zorgprofessionals kunnen betekenen staat in onze Wegwijzer Zorgprofessionals.
 • Wij hebben diverse folders en brochures over leven met diabetes. Bijvoorbeeld over complicaties. Bestel het brochuremateriaal voor jouw praktijk via deze bestellijst foldermateriaal.
 • Zoek je een vrijwilliger die vanuit ervaringsdeskundigheid kan meedenken over een informatiebijeenkomst voor je patiënten met diabetes? Of die deelneemt aan een kwaliteitsteam of ketenzorgoverleg? Ons team van Adviseurs Zorgkwaliteit (AZK) werkt graag samen aan gezondheid. Betrokken en met kennis van zaken. Welke vraag heb jij voor onze AZK? Neem contact op met Angela de Rooij of bel 033 - 463 05 66.
 • Wij hebben gecertificeerde vrijwilligers die volgens een strikt protocol bloedglucosecontroles mogen uitvoeren. Het tarief hiervoor is € 85 excl. BTW per vrijwilliger per dagdeel. Aanvragen? Stuur een mailtje.
 • We verzorgen bij de Diabetesacademie trainingen op maat voor je praktijk, zorggroep of -instelling. Bekijk ons aanbod.
 • Wil je zelf of als praktijk een Zorgprofessionals-abonnement op DVN? Lees meer en meld je snel aan met deze flyer Zorgprofessionals Abonnement.

 

Lees ook

Onze brochures

Onze brochures

Op zoek naar een brochure of zorgwijzer? Wij hebben diverse folders over leven met diabetes.

Diabetesacademie

Diabetesacademie

Toepasbare kennis op basis van ervaringsdeskundigheid: educatie voor jou als professional.

Zorgprofessional abonnement

Zorgprofessional abonnement

Weet wat je patienten beweegt met een abonnement ter inspiratie en praktische ondersteuning.