Menu: Apps

DVN Regio's Vrijwilligersinlog Contact

Apps

Heeft u een smartphone en bent u op zoek naar handige diabetesapps? Kijk dan eens op www.digitalezorggids.nl van de NPCF of op www.appwiser.nl. Zij bieden een uitgebreid overzicht van tientallen apps zoals een diabetesdagboek, een HbA1c-calculator, een voetcontrole-app of Beweeg-apps.

Apps zijn te downloaden via de diverse app-stores. Daar kunt u gratis of tegen betaling de gewenste app downloaden. Afhankelijk van uw type smartphone en het besturingssysteem dat daarop staat, kiest u een app-store. Zo is er voor iPhones en iPads de Apple App store, voor Androidtelefoons de Google Play store, voor Windows-telefoons de Phone Store en voor Blackberry de BlackBerry World store.

Diabetesvereniging Nederland (DVN) ontwikkelt zelf geen apps maar biedt wél praktische diabeteswidgets op MijnZorgpagina.nl. Widgets zijn net als apps ook kleine programmaatjes, maar deze zijn niet op uw smartphone te downloaden.

In ons magazine Diabc worden regelmatig apps besproken. Wilt u ook magazine Diabc ontvangen? Word dan lid van de Diabetesvereniging en blijf op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen.
 Uitgelicht

KUNT U NIET DE BLOEDGLUCOSEMETER VAN UW KEUZE GEBRUIKEN?

Meld het in ons MELDPUNT >